Fürdőszoba, bútor és kert ötletek és megoldások
+36-1-5333-222
Hétfőtől péntekig 9-16 óra között
vissza az előző kategóriába

Rider, kerti traktorA kategóriában 9 termék van.
árnévdátum

Megfelelő fűnyíró traktor kiválasztása

 

Nagyobb méretű kert vagy füves terület fűnyírásához nem biztos, hogy a kézi erővel tolható normál fűnyíró a legjobb megoldás, hanem célszerű fűnyíró traktorban gondolkodni. Egyrészt azért, mert sokkal gyorsabban tudjuk elvégezni ezt a feladatunkat, másodsorban sokkal erősebbek és strapabíróbbak ezek a kerti gépek.

 

Az alábbi kérdéseket mindig tedd fel magadnak fűnyíró traktorok vásárlása előtt.

 

Fűgyűjtős vagy oldalkidobós fűnyíró traktor?

Első körben azt kell átgondolnunk, hol fogjuk használni a fűnyírót, össze kell-e szednünk a levágott füvet. Ha olyan területeken fogjuk használni a gépet, ahol járni fognak majd az emberek, akkor mindenképpen szedjük össze a levágott nyesedéket, mivel ellenkező esetben ráragadhatnak a lábbelikre a hátrahagyott fűszálak, ami komoly bosszúságokat okozhatnak.

Ha nem fognak járni a füves terepen, akkor gyakori vágás esetén a nagyon kis méretű fűdarabokat nem biztos, hogy szükséges összeszednünk, mivel gyorsan elszáradnak és így táplálni is tudjuk a gyepet.

Összegyűjtés esetén számolni kell a plusz üzemanyaggal és idővel is, amikor a megtelt tartályt elszállítjuk a gyűjtőhelyre és onnan visszamegyünk a munka befejezésének helyére.

Léteznek előre szerelhető vágóasztalos kivitelek is, amelyek elhanyagolt területek fű és gazmentesítési feladatait is könnyen el tudják végezni.

 

Mekkora teljesítményű fűnyírót válasszunk?

Nem célszerű túl erős gépet választanunk, mivel akkor kárba vész jó pár Le, túl sokat fog fogyasztani a fűnyírónk, de túl gyengét se válasszunk, amivel akkor folyamatosan a teljesítménye közel 100%-t fogja felhasználni és így sokkal gyorsabban el fog használódni, el fog romlani a traktor.

Ha gyakran (akár hetente) fogjuk használni kisebb, sík területeken, akkor a gyengébb (5-10 Le-s) gépet is választhatunk, de ha nagyobb, dimbes-dombos helyeken fogjuk használni, akkor ne sajnáljunk pénz a komolyabb teljesítményű (20Le feletti) gép vásárlására. Az erősebb gép sokkal több tartalékkal rendelkezik, így komolyabb munkák esetén is támaszkodhatunk rá.

 

Mekkora vágószélességű gép a megfelelő?

Általánosságban elmondható, hogy az erősebb gépek nagyobb vágószélességgel is rendelkeznek. Ezt akkor tudjuk igazán kihasználni, ha nincsenek közel egymáshoz tereptárgyak (virágágyások, fák, egyéb tárgyak), így nem kell szlalomoznunk közöttük.

Szabadabb, tereptárgy mentesebb területen nyugodtan válasszuk a nagyobb vágófelülettel rendelkező gépet, így gyorsabban végzünk a munkánkkal.

 

Egyhengeres vagy kéthengeres?

Az egyszerűbb kialakítású (és olcsóbb) egyhengeres gépek kisebb teljesítménnyel rendelkeznek. Ezek úgynevezett szórtolajozású modellek, amelyek csak és kizárólag sík területen használhatóak.

Emelkedőkkel tarkított területen csak a drágább, kéthengeres gépeket válasszuk, amelyek nyomóolajzással rendelkeznek.

Dimbes-dombos területen azért nem szabad szórtolajzású gépet választani, mivel a szórásért felelős hajtókar nem ér bele teljesen az olajteknőbe, így emelkedőn vagy lejtőn a kulcsfontosságú alkatrészek nem kapnak megfelelő kenést, ezért besülhetnek és nagyon drágán tudjuk ezeket cseréltetni, mivel ezek nem garanciális hibák.

 

Ha kérdése van bármely forgalmazott fűnyírónkkal kapcsolatban, akkor kérjük, hogy lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatos kollégáinkkal.