Fürdőszoba, bútor és kert ötletek és megoldások
+36-1-5333-222
Hétfőtől péntekig 9-16 óra között
A kategóriában 14 termék van.
árnévdátum

DUNAJ II akril kád

DUNAJ II akril kád
-5%
Aqualine
Akciós ár: 66.490 Ft-tól Megtakarítás: 5% Rendelésre
A termék több méretben kapható
Részletek

DYJE akril kád

Aqualine DYJE akril kád (A1550)
-19%
Aqualine
Akciós ár: 101.854 Ft Megtakarítás: 19% Rendelésre
Részletek

Malaga sarokkád

Sanotechnik Malaga akril sarokkád(992000)
-19%
Sanotechnik
Akciós ár: 97.119 Ft Megtakarítás: 19% Rendelésre
Részletek

Arena sarokkád

Ár: 75.640 Ft-tól
Rendelésre
A termék több méretben kapható Szakszervizes bezüzemelés kérhető
Részletek

Scala sarok kád

Wellis Scala sarok kád
-5%
Wellis
Akciós ár: 109.150 Ft-tól Megtakarítás: 5% Rendelésre
A termék több méretben kapható Szakszervizes bezüzemelés kérhető
Részletek

Bali akril sarok kád

Ár: 72.700 Ft
Rendelésre
Részletek

Jamaica sarokkád

Sanotechnik Jamaica sarokkád(407000)
-19%
Sanotechnik
Akciós ár: 129.520 Ft Megtakarítás: 19% Rendelésre
Részletek

Laguna akril sarokkád

Ár: 73.560 Ft-tól
Rendelésre
Részletek

Luxus akril sarok kád

Ár: 95.900 Ft
Rendelésre
Részletek

Akril sarok fürdőkád 140x140

Sanimix  Akril sarok fürdőkád 140x140(29.140140)
-5%
Sanimix
Akciós ár: 39.990 Ft Megtakarítás: 5% Rendelésre
Részletek

Lea akril sarokkád

Ár: 75.640 Ft-tól
Rendelésre
A termék több méretben kapható Szakszervizes bezüzemelés kérhető
Részletek

Teramo kádszett

Wellis Teramo hidromasszázs sarok kád üveg betéttel
-17%
Wellis
Akciós ár: 408.400 Ft Megtakarítás: 17% Rendelésre
Részletek

Caracas akril sarok kád

Ár: 73.810 Ft-tól
Rendelésre
A termék több méretben kapható
Részletek

Mit kell tudni a sarokkádról?

 

A fürdőszoba berendezése nehézkes kérdés lehet, ha a méretek vagy a helyiség formája korlátozza a lehetőségeket. Elmerülni a lágy habokban egy nehéz nap után- ez mindannyiunk vágya. De vajon hogyan lehet ezt a legideálisabb módon kivitelezni? Vannak helyzetek, amikor le kell mondani az egyenes kádról, de van, amikor nem kompromisszumból, hanem elegáns megjelenése miatt választjuk a sarokkádat! A sarokkád már kialakításánál fogva is ívben végződik, így formavilága lágyítja fürdőszobánk karakterét, elegánsabbá és légiesebbé teszi annak megjelenését. A sarokkád tehát sok esetben lehet jó döntés. De lehetőségeink megismerésével alakíthatunk csak ki igazán praktikus és sikkes fürdőszobát!

 

Fürdőszobánk megjelenése- sarokkáddal

A fürdőszoba stílusa legjobb esetben illeszkedik a lakás stílusához. Ha egy modern berendezésű otthont alakítottunk ki, akkor furcsa érzés belépni egy rusztikus hatású fürdőszobába, ahol réz mosdó csaptelep és faragott fürdőszoba bútor fogad minket. Ebben az esetben a sarokkádból is egy szögletes megjelenésű aszimmetrikus kád lehet a megfelelő döntés.

 

Egy klasszikus stílusú otthonban pedig pont a lekerekített formavilágú, ívesen elegáns kád mutat jól, ilyenkor is számít a burkolat, de a mosdókagyló kialakítása is. Sokszor az íves kád mellett a lágy vonalvezetésű fürdőszoba bútor mutat jól a klasszikus otthonok fürdőiben, melyen elférnek a fürdőszobai kiegészítők is.

 

A fürdőszoba stílusa esetében a színek is fontosak. Például a fa és fehér párosítást kedvelő skandináv stílust általában az ötletesen becsempészett vidám színek dobják fel. Ha akril sarokkádunkat például nem előlappal, hanem csempével szeretnénk beépíteni, ennél a stílusnál bátran választhatunk színes darabokat.

 

Sarokkád méretek

A sarokkád lényege a két merőleges falrész adta lehetőségek kihasználása úgy, hogy ne foglalja úgy el a kádunk hosszában az egyik fürdőszoba falat, mint az egyenes kád esetében.

 

A sarokkádnak létezik szimmetrikus verziója, de aszimmetrikus kádat is választhatunk, melynek kisebb a helyigénye. Érdemes átgondolni, hiszen így akár a maradék falrész mentén elférhet a fürdőszoba bútor, vagy a mosdókagyló is.

 

Az aszimmetrikus kádak esetében minimum 90 cm szokott lenni a kisebb, és 140 cm a nagyobb oldal. Az arányokat is alakulhatnak ehhez mérten, de az arányokkal való kísérletezés is segíthet a készen kapott tér legpraktikusabb kihasználásában. Az aszimmetrikus kádak esetében megjelennek a szögletes formák is, ezért a térérzet javítása szempontjából érdemes mérlegelnünk, a kecses ívek és a karakteres vonalak lehetősége között.

 

A szimmetrikus kádak megjelenése mindenképp lágyságot és összhangot közvetít. Méretük változó, általában 120x120 cm-es a legkisebb választható sarokkád mérete, 10 cm különbséggel szoktak növekedni oldalanként a méretek, az igazán nagy, monumentális sarokkád, melynek kiválasztását már nyilvánvalóan nem a helyhiány motiválta- 180x180 cm-esek.

 

A sarokkád beépítése

A sarokkádak anyaga általában akril szokott lenni. Mivel napjainkban ez az anyag ellenállósága miatt az egyik legnépszerűbb, ezért a nagy választékban kapható akrilkád tényleg szerencsés választás.

 

Az akril kádak beépítése nem szokott nehéz feladat lenni. A kádlábakkal megfelelően alátámasztott akril sarokkádat a már leburkolt, csempézett falhoz kell rögzíteni. Majd ezután következik az akril előlap felhelyezése. Az előlapos megoldással egységes színű, fehér akrilkádat kapunk.

 

Ha azonban a csempés körülburkolásra van igényünk fürdőszobánk, megjelenése terveink szerint ezt a megoldást indokolja, akkor általában javasolt kávát is építeni a kádnak. A csempés beépítés előtt tájékozódni és mérlegelni kell, mert vannak esetek, amikor ezáltal elveszíthetjük a garanciát a kádra. Sokszor felmerülhet ez a kérdés például hidromasszázs kádak beépítésekor.

 

A beépítés előtt kell meghatározni a csaptelep helyét, hiszen például, ha zuhany csaptelepet is szeretnénk aszimmetrikus kádunkhoz, akkor fel kell térképezni azt is, hogy hol érdemes a zuhanyzás lehetőségét kínáló csaptelepet elhelyezni.

Ha már a csaptelep kérdésénél tartunk, javasolt az egységes stílus miatt azzal azonos megjelenésű mosdó csaptelepet választani. A fürdőszobai kiegészítők egységes stílusa fontos esztétikai kérdés. A csaptelep esetében az egységesség azonban a kényelmes használatra is kihat.

 

Az igényesen és funkcionálisan kialakított fürdőszoba titka a jó térkihasználás, az anyagok minősége, és az átgondolt, tudatos stílus. A minőségi akril sarokkádak nagy választéka segítségünkre lehet egy ilyen fürdőszoba kialakításában. A lazító fürdő pedig szebbé varázsolja majd napjainkat.